Mijn winkelwagen
0,00
  • Er zit geen artikel in je winkelwagen

Totaal - 0,00 Bekijk winkelwagen
    Kringloop landbouw

Heeft U afgelopen Maandag Carola Schouten bij Pauw gezien?
Dat moet U beslist terug kijken, omdat de minister hier haar toekomst visie voor de Nederlandse land- en tuinbouw presenteert. Ze gaat een kringloop landbouw stimuleren en hierbij zullen de voedsel prijzen in de supermarkt wat stijgen. Op dit moment zijn deze prijzen zo laag dat er grote hoeveelheden eten worden weggegooid.
Als dit sterk beperkt wordt zal de prijsstijging minder zijn.

Wij zijn echter geen supermarkt en kopen nu al in voor prijzen die de boer moet hebben om zijn bedrijf duurzaam te doen zijn. Op onze boerderij in Oss hebben we de eerste stapjes richting kringloop landbouw reeds gezet. De minister geeft bij Pauw ook aan dat  kringloop landbouw een langdurig traject zal worden.
De huidige manier van werken, door schaalvergroting de kosten over steeds meer product te verdelen, is ook in tientallen jaren ontstaan en loopt op zijn einde. In 1984 heb ik op ons bedrijf in Oss al afscheid genomen op deze manier van werken en het huidige beleid ingezet. Jasper (onze zoon) zet dit ook door.
Geen boer die zegt ik wil zoveel dieren houden maar ik moet er zoveel houden om mijn bedrijf overeind te houden. Carola Schouten is de enige minister van landbouw na minister Braks lang geleden die weet wat er in de land en tuinbouw speelt.

Cor Spierings
Cor’s geluksmomentje
  Maandagmorgen ongeveer 7.00 uur, het was tweede Pinksterdag, begon ik aan mijn 3 uur durende controleronde langs de 7 plaatsen waar onze Brandrode koeien lopen. Zo kwam ik ook bij de Middelwaard in Ravenstein waar ik door een wandelaar werd geattendeerd op een kalfje wat iets kreupel aan een voorpootje was.  Nu kun je daar niet veel aan doen omdat je zo’n  kalfje niet zomaar mee naar huis kunt nemen, de moeder zal rare dingen gaan doen zoals uitbreken en erger. Na geconstateerd te hebben dat het kalfje goed mee kan met de kudde en het minst slechte toch is om te hopen op spontane genezing liep ik verder tussen de kudde door. Tussen de kudde loopt ook tijdelijk een stier die ervoor moet zorgen dat de koeien vanaf maart 2020 opnieuw een kalfje krijgen. Mijn oog viel op een kalfje wat bleef liggen. Terwijl ik er naar toe liep gingen meerdere koeien en ook de stier naar het liggende en achteraf slapende kalfje om het te waarschuwen voor de naderende boer. Prachtig om te zien, een eenvoudig maar fantastisch genietmomentje mede door het decor vlakbij de Maas.

Dat zijn de mooie momenten van het boer zijn.     OPEN DAG  ZONDAG 7 JULI
Op zondag 7 juli vindt de landgoedfair plaats op het landgoed rondom Jachtslot de Mookerheide. Wandel langs de vele stands, breng een bezoekje aan de kassen en neem een kijkje in onze winkel. De toegang tot de fair en zijn stands is gratis. We hopen natuurlijk op mooi weer en vele bezoekers om er zo een geslaagde dag van te maken!
  Wij zijn die dag geopend van 10.00-16.00 uur.     Vakantie van 15 juli t/m 29 juli
  Na een jaar met plezier te hebben gewerkt, heeft Mona zin in een paar weekjes vakantie. Om organisatorische redenen hebben wij ervoor gekozen om de winkel te sluiten van 15 juli t/m 29 juli. Het betreft hier de week van de vierdaagse en de week erna. Vanaf dinsdag 30 juli zal de winkel weer geopend zijn. Tot die tijd kunt u natuurlijk gewoon bij ons terecht van dinsdag t/m zaterdag van 09.00-17.00.     Agenda
26 juni                      Op de koffie bij boswachter Ellen

De boswachters willen graag weten waar je van geniet, waar je je aan stoort of waar je enthousiast over bent of. Of kom gewoon langs voor een gezellig praatje. Je bent tussen 15.00 en 17.00 van harte welkom in Landwinkel de Mookerheide waar je onder het genot van een kopje koffie/thee je vragen en/of opmerkingen kwijt kunt.

7 juli                          Open dag
7 juli is het weer tijd voor de jaarlijkse open dag van het Landgoed. Op deze dag is een hoop te beleven voor jong en oud. Meer informatie volgt nog.

15 juli t/m 29 juli         Gesloten i.v.m vakantie

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *