Mijn winkelwagen
0,00
  • Er zit geen artikel in je winkelwagen

Totaal - 0,00 Bekijk winkelwagen

Ons rundvlees komt van onze brandrode veestapel die een groot deel van het jaar vrij rondloopt in de uiterwaarden van de Maas, gebieden van Natuurmonumenten. Je vindt ze tussen Ravenstein en Lith. In de winter staan de koeien in onze vrijloopstal en krijgen ze hooi uit blauwgraslanden, eveneens van Natuurmonumenten.

Het brandrode rund is een zeldzaam runderras. Ongeveer 15 jaar geleden kreeg het brandrode rund een apart stamboek. De runderen zijn kleine sobere dieren die gemakkelijk afkalven. Daarnaast beschikken ze over goede moedereigenschappen en dit maakt ze erg geschikt als zoogkoe. De kalveren blijven 6 tot 9 maanden bij hun moeder, uiteraard zoveel mogelijk lekker buiten in de natuur.

Waarom vlees van onze brandrode koeien?
Weet wat je eet, wij staan 100% garant voor herkomst, dierenwelzijn en milieuvriendelijkheid. Al onze mannelijke kalfjes houden wij als os, omdat deze een betere vleeskwaliteit bezitten. Ze worden geslacht op een leeftijd van ongeveer 2,5 jaar bij Willems in Druten. De verdere veredeling vindt plaats op ons bedrijf in Oss door onze jongste broer. Slow Food Nederland heeft het brandrode rund opgenomen in de ‘Ark van de Smaak’ en is daarmee het tweede runderras met een Slow Food erkenning.

We verwerken de dieren na het rijpen van het vlees in zo puur mogelijke producten, die in onze winkel vers of ingevroren te vinden zijn. Heb je een speciale vraag of een wens voor een stuk vlees? Laat het ons weten, we kunnen vast helpen.

Kwaliteit
De runderen worden geslacht bij Willems in Druten, op slechts een half uurtje rijden van onze boerderij. Wij brengen ze hier zelf naar toe. De slachterij werkt erg diervriendelijk en voldoet zeker aan de strengste normen van de dierenbescherming. We slachten alleen de dieren die we kunnen verkopen in onze eigen winkel. Elk dier heeft minstens 2 seizoenen buiten gelopen. Dat proef je!

Ons rundvlees komt van onze brandrode veestapel die een groot deel van het jaar vrij rondloopt in de uiterwaarden van de Maas, gebieden van Natuurmonumenten. Je vindt ze tussen Ravenstein en Lith. In de winter staan de koeien in onze vrijloopstal en krijgen ze hooi uit blauwgraslanden, eveneens van Natuurmonumenten.

Het brandrode rund is een zeldzaam runderras. Ongeveer 15 jaar geleden kreeg het brandrode rund een apart stamboek. De runderen zijn kleine sobere dieren die gemakkelijk afkalven. Daarnaast beschikken ze over goede moedereigenschappen en dit maakt ze erg geschikt als zoogkoe. De kalveren blijven 6 tot 9 maanden bij hun moeder, uiteraard zoveel mogelijk lekker buiten in de natuur.

Waarom vlees van onze brandrode koeien?
Weet wat je eet, wij staan 100% garant voor herkomst, dierenwelzijn en milieuvriendelijkheid. Al onze mannelijke kalfjes houden wij als os, omdat deze een betere vleeskwaliteit bezitten. Ze worden geslacht op een leeftijd van ongeveer 2,5 jaar bij Willems in Druten. De verdere veredeling vindt plaats op ons bedrijf in Oss door onze jongste broer. Slow Food Nederland heeft het brandrode rund opgenomen in de ‘Ark van de Smaak’ en is daarmee het tweede runderras met een Slow Food erkenning.

We verwerken de dieren na het rijpen van het vlees in zo puur mogelijke producten, die in onze winkel vers of ingevroren te vinden zijn. Heb je een speciale vraag of een wens voor een stuk vlees? Laat het ons weten, we kunnen vast helpen.

Kwaliteit
De runderen worden geslacht bij Willems in Druten, op slechts een half uurtje rijden van onze boerderij. Wij brengen ze hier zelf naar toe. De slachterij werkt erg diervriendelijk en voldoet zeker aan de strengste normen van de dierenbescherming. We slachten alleen de dieren die we kunnen verkopen in onze eigen winkel. Elk dier heeft minstens 2 seizoenen buiten gelopen. Dat proef je!